Lansering av filmer mot tannbehandlingsangst

Publisert 14.10.2021 klokka 11:24

Filmer mot tannbehandlingsskrekk
I dag ble filmer mot tannbehandlingsangst i prosjektet «Tenner, skam og angst» lansert.

Filmene er utviklet av prosjektet «Tenner, skam og angst» ved Kompetansesenteret Tannhelse Midt (TkMidt). Prosjektet har laget informasjonsfilmer rettet mot de som sliter med tannbehandlingsangst i tillegg til å lage instruksjonsvideoer for tannhelsepersonell. Målet er å gjøre det enklere for den som har tannlegeskrekk til å oppsøke tannlege eller tannpleier og ivareta god oral helse. Instruksjonsvideoene for tannhelsepersonell skal på sin side bidra til at tannleger, tannpleiere og tannhelsesekretærer blir enda tryggere i å tilby og gi traumesensitiv tannbehandling til sine pasienter.

Til sammen er det 42 filmer, og alle er tilgjengelig på tooinfo.no . Filmene kan være nyttig verktøy for eksempel ved kurs- og undervisningsvirksomhet for tannhelsepersonell, og ved pasientbehandling.

Filmer for deg med tannbehandlingsskrekk

  • På tannklinikken
  • Møt tannhelseteamet
  • Tilrettelegging ved tannbehandling
  • Å ha vonde tanker om tannbehandling
  • Tannbehandling i narkose

Filmer om tilrettelagt tannbehandling- personell

  • Traumesensitiv tannbehandling
  • Hvordan snakke om angst med redde pasienter
  • Hvordan håndtere situasjoner med redde pasienter
  • Injeksjonsfobi

Prosjektet er finansiert av Stiftelsen Dam gjennom Rådet for psykisk helse


Solid flertall for overgang til Unio

Publisert 20.8.2021 klokka 14:08

Av totalt 34 stemmer, stemte 32 for overgang. Dette gir solid grunnlag for styret og administrasjon i sitt vidare arbeid. Under finner du innlegget fra Hilde Aga. Etter hennes innlegg, haldt leiar av Unio og gjest, Ragnhild Lied, ei solid og nøktern tale om Unio og kva overgang til den hovudorganisasjonen, vil bety for NTpF. […]

Viktig informasjon til alle medlemmer.

Publisert 07.6.2021 klokka 14:45

Saken gjelder eventuell søking om overgang fra hovedorganisasjonen YS-Delta til hovedorganisasjonen Unio. Se egen side for å få samlet informasjon.  

«Hva er viktig for deg?- dagen 9. juni 2021

Publisert 07.6.2021 klokka 12:58

«Hva er viktig for deg?»-dagen har et helsefremmende fokus og styrker pasientrollen. Pasienten oppfordres til aktiv deltagelse i egne mål og styrker egenmestring, og som behandlere oppfordres vi til å lytte til hva som er viktig for pasienten. Ved at helsepersonell stiller et enkelt, men viktig spørsmål; «Hva er viktig for deg?», flyttes oppmerksomheten fra […]

Bli medlem i Norsk Tannpleierforening